boetes, terugvorderingen belastingdienst

Boetes, terugvorderingen belastingdienst. Het grote risico!

Je werkt via een bemiddelingsbureau/directe opdrachten, in ieder geval via een instelling.

 

Je denkt dat je goede voorlichting hebt gekregen via het bureau en in de eerste basis klopt dit, dus denk jij dat je goed bezig bent als zelfstandige zorgprofessional.

 

Tot er controle is bij de instelling waar je werkt en jij als ondernemer wordt ook gecontroleerd..

 

Je wordt aangewezen als iemand die eigenlijk werkt in loondienst (schijnzelfstandige), je bent je van geen kwaad bewust geweest. Je dacht dat je je zaakjes op orde had. Je bent je van geen kwaad bewust.

 

 

Wat had je moeten doen? Wat moet je nu doen?

Aansluiten bij een bemiddelingsbureau leek een makkelijke stap maar die ellendige belastingdienst!

 

Je moet aan NOG meer eisen voldoen. En dat betekent dat je nog van alles moet opzetten. Waar je dus totaal géén zin in hebt.

 

Hoe dan? Wat moet ik dan doen? Dat gaat bákken met tijd kosten. Moet het écht? Pffff..

 

Je wilt zorgverlenen op jouw manier zonder al dat gezeik van de belastingdienst en het gevoel hebben dat je dus ook aangemerkt wordt als ondernemer.

 

Ik weet dat het veel werk is om je missie, visie (de volledige basis van je bedrijf), marketing op te zetten. Dat het veel uitzoekwerk is om je WKKGZ en je WTZA op orde te hebben. 

 

Maar doe je dat niet, dan loop je een heel groot risico dat je geen ondernemer bent voor de belastingdienst! 

 

Terugvordering belastingdienst

Wat er nu gebeurd is dat de belastingdienst controleert bij instellingen op schijnzelfstandigheid, als jij daar werkt als zelfstandige dan zul jij ook gecontroleerd worden. Als jij niet zorgt dat jij je bedrijf zo opzet, dat jij aantoont dat je echt onderneemt in de zorg, dan heb je kans dat de instelling een heffing krijgt en jij die doorberekend krijgt. En jij als zelfstandige bent volledig aansprakelijk met je hele zakelijk en privévermogen!!! Dus je huis, je auto alles wat je hebt kan ingenomen worden! 

 

Of je nu via een instelling werkt, via bemiddeling, eigen cliënten hebt je moet voldoen aan alle kwaliteitseisen en alle regelgeving voor zelfstandigen in de zorg. Als je beroepsmatig zorg verleent val je automatisch onder deze eisen. Geen uitzondering daargelaten. 

Als jij nu niets veranderd en niets doet dan kun je er zeker van zijn dat je een keer aan de beurt bent. Je loopt het risico om tot 7 jaar terug nog loonheffing te moeten terug betalen. Wanneer jij geen goed overeenkomst hebt, waar dit in is uitgesloten heb je zelfs kans dat de instelling dit komt terug vorderen bij jou. Omdat jij je zaken niet goed geregeld hebt.

Wat is je perspectief?

Tijd om het idee dat je nog geen ondernemer voelt los te laten. De tijd is voorbij dat je uurtje factuurtje kunt werken en dan klaar bent met werken. 

Je zult je bedrijf moeten opzetten en weten welke stappen je moet zetten om je bedrijf op poten te zetten. 

Ik snap dat het je een rotgevoel geeft, want verandering is moeilijk en je moet door een weerstand heen en je het gevoel hebt dat je de juiste kennis nog niet gevonden hebt.


Maar met een simpel stappenplan, weet ik heel zeker dat je verder kunt komen. Waarbij de eerste stap is om de basis van je bedrijf op te zetten. Zoals een missie, visie, AVG en marketing.

Aan de slag...

8 augustus aanstaande start ik weer met een bloeiend zorgbedrijf:

Check hier voor alle informatie en om een afspraak in te boeken. 

Andere blogs