Innerlijke kracht zorgt voor bloei

Later als ik groot ben dan heb ik een heleboel kindjes waar ik voor mag zorgen, mamma….

Later als ik groot ben dan mag ik mamma zijn voor kindjes uit Afrika. Ik ga deze kindjes helpen…

Het immens geschater van kleine kinderen, ik hoor ze gillen en krijsen. Het gelach.. Het lachje wat kleine kinderen hebben, wat veranderd als ze ouder worden. Wat houdt ik toch van deze gekkiess…

 

 

Ik ben even binnen gaan zitten op de bank, ik heb mijn benen opgetrokken tegen mijn borst. De tranen lopen over mijn wangen, waarom ik. Waarom ik, het is niet eerlijk…

Het hadden mijn kinderen moeten zijn die in de tuin aan het gieren waren van het lachen..

 

 

Ik besef mij dat het nooit zo zal zijn. Ik voel mij slachtoffer van mijn eigen leven. Ik ben een vrouw en zal nooit een kind baren, nooit een leven op aarde kunnen zetten..

 

 

Ik heb de wereld gehaat, ik heb mijn leven vervloekt. Ik had mijzelf wijs gemaakt, dat ik als vrouw het recht had om leven te schenken aan een kind.

 

 

 

En jaren lang werkte ik in de kindzorg, waar keer op keer gevraagd werd: “Heb je kinderen?”

 

 

 

Iedere keer, voelde ik dat ik mij moest verantwoorden. Want hoe kan ik mijn vak nu echt uitoefenen als ik zelf geen kinderen heb en “niet weet” hoe het is.. Iedere keer bij deze vraag voelde ik mijn lijf samen krimpen..  

 

 

“Ik ben anders, ik ben niet normaal.” Mijn ego brak mij…

Ik duwde het weg in een hoekje en vrat mij vol met voedsel, ik wilde het niet accepteren..

 

 

Timehop:

Het is avond, we zitten met een aantal vriendinnen bij elkaar. Flessen wijn, boswandeling en wat schotjes een avond waar we dronken met elkaar het leven met elkaar bespreken.. Ik ben in de 20…  Het krijgen van kinderen wordt besproken..

 

 

Ik voelde tot in mijn diepste kern, dat ik nooit kinderen zou krijgen. Ik besprak met mijn vriendinnen hoe het zou zijn als je kinderen zou adopteren en wat er zou gebeuren met je als je nooit kinderen zou krijgen..

 

 

Ik wist dat ik altijd voor kinderen mocht zorgen.. Dat ik er mocht zijn voor kinderen, waarvan de moeder er niet altijd kon zijn.. Zij die de energie, nog het vermogen meer had om ervoor te zorgen dat haar kind kan ontwikkelen..

 

 

Omdat zij geeft, geeft en geeft en zelf niet meer ziet wat er mogelijk is bij haar kindje.. Zij die de hoop verliest.. Zij die soms de wanhoop nabij is…

 

Terug naar 2020

Jaren lang heb ik mogen zorgen voor kindjes met een verstandelijke beperking. Ouders mogen leren dat hun kindje nog veel in zijn of haar mars had. Alleen door heel goed te kijken en steeds maar weer voor te doen, kon ik de ogen openen van deze ouders..

 

Ik mocht er zijn, wanneer moeders huilend op de bank zaten van wanhoop.. Ik mocht er voor hen zijn maar ook voor de kindjes.. Veel heb ik getroost, gevoed en het bij gestaan in hun ontwikkeling.Ik was erbij als ouders hevige ruzie hadden over wat de beste stappen waren voor hun kind. Ik was erbij toen ouders de keuze moesten maken, hun kindje te laten gaan naar een andere wereld..

 

En sinds februari 2021 mag ik meter zijn voor een heel mooi wijs kindje..

 

Ik heb een andere missie in mijn leven. Nu weet ik dat het goed is zoals het is..

 

Ik mocht er zijn als vrouw er zijn voor alle kindjes in deze wereld. Het is tijd om deze periode af te sluiten en nu te genieten als meter en van mijn neefjes en nichtjes, die later ook weer kinderen krijgen..

 

En nu mag ik er zijn voor alle andere vrouwen, die willen geven als zelfstandig zorgprofessional, om zo de wereld een stukje beter te maken..

 

Dank je wel voor deze eer..

 

 

Wat ik je wil meegeven uit mijn verhaal: “ik wist altijd al dat kinderen krijgen niet voorbestemd was. Ik ben mij bewust dat ik mijn eigen leven zo gecreëerd heb. Mijn ego vertelde mij anders.”

 

Ik stapte uit mijn kracht en in mijn hoofd.. Ik heb mijn kracht weer gevonden en mijn leven staat weer in bloei..

 

 

Luister naar de kern in je, je bent het zo waard…. 

Je bent zelfstandig zorgprofessional, die gestart in met ondernemen vanwege de wens om meer vrijheid te hebben. Je hebt niet geleerd wat het is om te ondernemen… Je reis start.

 

 

Wat zijn de eerste stappen die je onderneemt. Hoe kom ik aan klanten? Aan welke wetgeving moet ik voldoen? Je hebt er zelf ideeën over, maar toch voel je je onzeker. Onzeker of je voldoende omzet zult halen, onzeker of je het echt wel kan.

Dit is waar mijn werk start. Ik help je met het opzetten van een bloeiend zorgbedrijf..

 

 

 Meld je aan bij de zorgprofessional community, zodat jij  meer kunt leren over het bouwen aan je bedrijf.


Voornaam  *
Achternaam *
E-mail adres *
Bron websiteformulier 
Geïnteresseerde Bron 
*
*Verplichte velden
Opmerking: Het is onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen en we garanderen dat uw gegevens volledig vertrouwelijk worden behandeld.

Andere blogs

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) een van de belangrijkste onderdelen in je bedrijf, waarbij je goed moet weten wat het inhoudt.   Hoe

Opdrachtovereenkomst

Opdrachtovereenkomst Je bent ondernemer in de zorg en je wilt zorgen dat de overeenkomsten die je aanbiedt of tekent op orde zijn, zodat je later