"En nu is het genoeg!"

Niet mijn manager, maar ik bepaal hoe ik mijn leven leid.”

“Waarom moet een ander steeds bepalen of ik nachtdiensten werk of juist niet? Waarom moet er altijd onderhandeld worden of ik mijn vakantie krijg? Waarom moet ik toch komen werken als ik ziek ben?”

In 2016 was ik het echt zat! Anderen laten bepalen of ik wel/of niet kon werken met een lichaam dat protesteerde tegen iedere beweging. De eeuwige strijd om vakantie te kunnen krijgen en dan al die taken naast de zorg. Het was het jaar om mijn droom waar te maken. Om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik wist wat ik ging doen: zzp’er in de zorg.


Maar vervolgens werd ik van het kastje naar de muur met al mijn vragen over aan welke eisen ik moest voldoen als zelfstandige. Gék werd ik ervan. Kon dat niet anders?


Alle informatie staat op verschillende plekken en nog weet je niet aan welke eisen je moet voldoen. Ik kon toch met mijn  20 jaar ervaring als financieel adviseur, senior secretaresse en office-manager ervoor zorgen dat zzp’ers in de zorg wél alles op één plek konden vinden? Ervoor zorgen dat niemand meer voor verrassingen kwam te staan. 

Ik besloot om zelfstandige zorg professionals te helpen met de juiste kennis waardoor ze hun zorgbedrijf structureel en wettelijk goed op kunnen zetten. Zodat ze meer rust hebben in hun hoofd en met een gerust hart kunnen zorg verlenen.

Toen ik ineens tot het besef kwam dat....

Je jezelf meeneemt als ondernemer. Ondernemen is zoveel meer dan een bedrijf opbouwen, voldoen aan allerlei eisen en uren draaien in de zorg. Je bedrijf groeit naarmate jij groeit in je persoonlijke ontwikkeling.


Ik had nog werk te doen wanneer het gaat over zelfliefde, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ik was mijn zelfvertrouwen buiten de deur aan het zoeken.


Tot ik ineens besefte dat alles wat je nodig hebt van binnen zit .


Alle kracht, liefde en zelfvertrouwen zit in je en als je van daaruit werkt, dan kun je een geweldig leven, bedrijf en alles wat je maar wilt opbouwen en doorgeven…
Dat is wat ik ook wens voor al mijn klanten, dat ze naar binnen kijken en gaan zien wat zij willen doorgeven aan de wereld en hun zorgvragers.

"Waarom kan het allemaal niet gewoon een stuk simpeler. Ik wil gewoon zorgverlenen. "

Ik dacht dat als ik een klachten en geschillencommissie, een verzekering en een website had dat ik gewoon kon starten als zelfstandige zorgprofessional. Totdat ik werd gebeld door de Inspectie én de belastingdienst. Ik was mij totaal niet bewust van alle eisen en  wetgevingen.


Ik zag dat anderen zich hier ook niet van bewust waren en ook de consequenties hiervan niet kenden.

“Waarom moet het voor zelfstandige zorgverleners nu zo moeilijk gemaakt worden om als zelfstandige te kunnen zorgverlenen.”​

Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het kostte vaak al meer dan een week om één vraag beantwoordt te krijgen. Ik vond dit mega irritant.


Ik werkte zelfs nog in verschillende settings (bemiddeling en eigen cliënten) en kwam er dus al snel achter dat iedere situatie belastingtechnisch, juridisch en qua wetgeving weer andere regels hadden.


Dus kwam ik in actie. Voor mijzelf, maar ook voor anderen. Ik moest dit tot de bodem uitzoeken. Want al die juridische taal is vaak lastig te begrijpen.


Ik besloot zelf tools & trainingen te ontwikkelen om anderen zelfstandigen te helpen en ontwikkelde de W.K.K.G.Z. methode: “Waar kennis, kracht en Groei in de zorg Samen komt.” Die ervoor zorgt dat je je bedrijf structureel opbouwt, zodat je voldoet aan alle eisen, rust creëert in je hoofd en jij je bezig kunt houden met dat waar jij goed in bent. Zorg verlenen met aandacht.

Wat klanten over Sabine zeggen

“Sabine is je wegwijzer! Ze zet je terug op je eigen voeten en laat je zelf nadenken. Ze leidt je daar naar waar je moet wezen.
Ze is de zorgprofessional met veel kennis over zorg en het ondernemerschap. Ze doet het vanuit passie en dat is te merken. Sabine wil de de zorg naar een hoger level tillen. En dat kan ze, dus wil je stappen maken? Dan moet je zeker bij Sabine zijn.”

Corina Thijssen

“Sabine is in de omgang zeer toegankelijk en professioneel. Degelijk en concreet in de communicatie. Helder en transparant in haar feedback. Sabine is een pittige dame die kritisch is in coaching en trainingen.”

- Sarina Marlisa

“Sabine is een criticus, op een positieve manier. Ze stelt kritische vragen, die je helpen om daar te komen waar je eerst niet bij kon komen. Dit levert je fantastische resultaten op. Sabine is een gids en een harde werker met oog voor detail. Wat ze doet, doet ze met overgave! Ze is een luisterend oor en ze is oplossingsgericht. Met hulp van Sabine kan je net dat beetje extra geven om je bedrijf te runnen zoals dat moet.”

- Marisa Carboni

“Kwaliteit leveren kost tijd en geld. Het niet leveren van kwaliteit kost je kapitalen.”

We schreeuwen om mensen in de zorg, maar het wordt voor zelfstandigen in de zorg zo moeilijk gemaakt om een bedrijf op te bouwen.

Toch geloof ik dat je met de juiste kennis en een goed stappenplan echt een heel mooi zorgbedrijf kunt opbouwen die voldoet aan alle eisen, zodat je kwaliteit kunt leveren bij je zorgvrager.

Daarom ontwikkelde ik een bloeiend zorgbedrijf in 120 dagen en WKKGZ op Orde.

"Nothing is Impossible"
The word itself says it: "I'm Possible"