Zorgtarieven, zo bepaal je een eerlijk en zuiver tarief

Als ondernemer wil je eerlijke zuivere zorgtarieven, zodat jij jezelf en je zorgvrager eerlijk kunt aankijken en de zorgvrager ook de zorg krijgt die hij/zij verdient.

 

Helaas hoor je regelmatig de term zorg cowboys, fraude en afpersers voorbij komen, waardoor de naam van een zelfstandige zorgprofessional uiteindelijk door het slijk gehaald word. 

Uiteindelijk willen we allemaal dat de zorgvrager ook echt de zorg krijgt die zij verdient.  Binnen de gestelde uren van de indicatie tegen een net tarief. 

Mijn ervaring hierin is ook dat ik regelmatig zie dat zelfstandigen een slaap/waaktarief vragen van €68,– per uur. Dus voor een hele nacht slapen.  Deze tarieven vallen buiten proporties!! 

Wat ik vaak zie is dat zorg ondernemers, zelf hun tarief niet berekenen en het aan andere zelfstandigen vragen. 


Wat heel jammer is, want jouw bedrijf is niet hetzelfde als die van je buurman/vrouw. 

Weet dat het belangrijk is dat jij zelf je zorgtarief kunt bepalen.

 

Waar zijn de zorgtarieven van afhankelijk?

Het zorgtarief is afhankelijk van de volgende onderdelen: 

 

 

  • Van het zorgzwaarte pakket
  • De wetgeving waaronder deze valt
  • Vraag en aanbod
  • Onderhandeling
  • Je aanbod
 
 

 

Het is echter geen probleem als je onderhandeld over het tarief, zolang het niet over hele grote tariefsverhogingen gaat en je mee gaat met de % van de verhogingen van het budget. 

Weet dat de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald het maximale tarief. 

 

Misvattingen bij zorgtarieven

 

Een belangrijke misvatting is dat je voor een avond of een nachttarief een hoger tarief zou moeten rekenen. (Dit is natuurlijk aan jouw als zorg ondernemer.) Je kunt ook een tarief berekenen wat iets hoger ligt qua uurtarief en dat je avond, weekend gelijk zijn. 

 

 

 

Een andere belangrijke misvatting is dat er het idee bestaat. alle zelfstandigen hun zorgtarieven te hoog hebben liggen. Helaas worden zelfstandigen vaak nu gezien als graaiers, die door de vele vraag hun tarief toren hoog leggen en niet meer nadenken over de consequenties voor de zorgvrager of opdrachtgever die met een vast budget hebben. 

 

 

 

 De consequentie van het berekenen van deze hoge tarieven is dan ook dat je de zorgvrager en je opdrachtgever benadeelt. Hierdoor kunnen zij minder zorg inkopen.

 

 

 

Berekenen van zorgtarieven

Zorgtarieven

Nu heb je je jaaromzet berekend en nu bereken je dit terug om naar uurtarief.*

Hoeveel weken per jaar ga je werken? Hoeveel uur is dit dan per jaar? 

Je jaaromzet deel je dan het aantal uren wat je van plan bent om te werken. 

Note*: Dit is een voorbeeld berekening en hier kunnen geen rechten aan verleend worden. 

Samengevat:

 

De kern die ik je wil meegeven is: 

 Zorg altijd dat je zorgtarief zelf bepaalt door deze uit te rekenen, zorg ervoor dat het een eerlijk tarief is en je de zorgvrager er uiteindelijk niet mee benadeelt. Wil je deze aflevering kijken op Youtube of luisteren via Spotify.

 

 

Mocht je de podcast liever ergens anders luisteren zoek dan naar de podcast van Sabine Seijen ten Hoorn en zoek de aflevering #6.

  

 

 

 


Voornaam  *
Achternaam *
E-mail adres *
Bron websiteformulier 
Geïnteresseerde Bron 
*
*Verplichte velden
Opmerking: Het is onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen en we garanderen dat uw gegevens volledig vertrouwelijk worden behandeld.

Andere blogs

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) een van de belangrijkste onderdelen in je bedrijf, waarbij je goed moet weten wat het inhoudt.   Hoe

Opdrachtovereenkomst

Opdrachtovereenkomst Je bent ondernemer in de zorg en je wilt zorgen dat de overeenkomsten die je aanbiedt of tekent op orde zijn, zodat je later